media exposure
texture & taste
Imperial Heritage Caviar

Duurzaam gekweekt, zorgzaam bereid

lees meer

Imperial Heritage Caviar

Vangst van wilde steuren is sinds een aantal jaren verboden waardoor kaviaar afkomstig uit de open natuur niet langer te verkrijgen is. Kaviaar is daarom gelukkig niet verdwenen. In open lucht en in vers stromend water groeien steuren duurzaam om  na minimaal zeven jaren voor eitjes te zorgen die verwerkt worden tot de bijzondere delicatessen. Koenraad Colman startte met Imperial Heitage Caviar een eigen merk waarvoor hij samenwerkt met een producent die reeds dertig jaar expertise heeft. Sinds kort is ook dochter Elisabeth mee in het project gestapt.

Gerenommeerde kaviaarcultuur

Colman bepaalt mee smaak, textuur en kwaliteit en levert zijn Imperial Heritage Caviar op wens van de smaak van de consument. Hij is immers sinds een paar jaar zeer nauw betrokken bij de kweek van steuren en de productie van kaviaar in Noord-Italië. Daar is één van de oudste, grootste en meest gerenommeerde kwekerijen ter wereld gevestigd. “In Italië ben ik verschillende dagen per maand actief waardoor ik het kaviaargebeuren van zeer nabij kan opvolgen,” aldus Koenraad Colman. Hij neemt trouwens regelmatig chefs, verdelers en geïnteresseerde klanten naar ginds mee zodat ze vertrouwd geraken met de hedendaagse kaviaarcultuur. “Het is een fascinerende wereld die daar niets te verbergen heeft omdat er zeer zorgzaam en duurzaam werk wordt geleverd geheel in de traditie en volgens de expertise van weleer.”

Delicaat product

Colman is als zovele lekkerbekken gek op kaviaar maar stelde vast dat sinds kaviaar nog enkel afkomstig is van kweeksteuren de smaakdefinitie van het eindproduct niet steeds conform was met de verwachtingen. Daarom ondernam de gewezen ondernemer het besluit om zelf kaviaar in te voeren op voorwaarde dat hij bij het productieproces betrokken zou worden. “Vandaar dat ik als invoerder en verdeler ook een transparante aanpak noodzakelijk acht wat mijn klanten en consumenten uiteraard op prijs stellen. Op die manier kan ik ook kaviaar volgens hun wens, volgens smaakkarakter, grootte of rijpheid leveren. Kaviaar is immers een heel delicaat product dat veel tijd en zorg vergt en daarom niet goedkoop is wat ook wel eens in sommige landen tot onregelmatigheden kan leiden.”

‘Friends of the Sea’

Colman ging na lang zoeken bewust in zee met één van de meest gerenommeerde producenten die zowat alle denkbare kwaliteitscertificaties kan voorleggen. Recent kwam daarbij nog het ‘Friends of the Sea’ label voor duurzame aquacultuur. Daardoor staat Imperial Heritage Caviar ook borg voor een zuiver smakend product dat volledig traceerbaar is. “Niet toevallig serveren ook de meeste luchtvaartmaatschappijen voor hun First Class passagiers kaviaar afkomstig van deze producent,” onderstreept dochter Elisabeth de status van deze kaviaar. “Maar even belangrijk is het feit dat we het hele process controleren van larfje tot volwassen steuren die in vers stromend bronwater leven en tussen keien zoals in de Kaspische Zee naar voedsel kunnen zoeken. . Bij het oogsten, ultieme zouten en rijpen van de eitjes, hebben we bovendien volledige inspraak en kunnen we selecteren in functie van wat mensen willen. Wat kunnen we als kaviaarliefhebbers en verdelers nog meer wensen?”

Magazines, kranten en bloggers lusten onze artikels Informatie bevattelijk overbrengen zodat het aparte en unieke eruit springt.Dat is de doelstelling ...
lees meer
Tv-programma's
op smaak
De droom van elke marketeer. 'Gratis zendtijd' op het kleine scherm.

Niet evident maar wel realiseerbaar ...
lees meer
Een login voor journalisten, redacties en bloggers

Vraag uw persoonlijke Login
Hovestraat 160 | B-2650 Edegem
Tel. +32 (0)496 86 35 71
mireille@mediatexture.be